Depreme Dayanıklılık İçin Sigorta Modelleri Geliştiriliyor
Depreme Dayanıklılık İçin Sigorta Modelleri Geliştiriliyor

En Son Haberler

Türkiye’de “Depreme Dayanıklılığın Artırılması: Kritik Konuların Ele Alınması ve Koruma Açığının Kapatılması” başlıklı oturum, Lloyd’s Limited Orta Doğu ve Türkiye Bölgesi Başkanı Andrew Woodward’ın moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Panelde, T-Rupt Teknoloji Genel Müdürü Erdem Karabostan, Allianz Türkiye Teknik ve Risk Mühendisliği Bölümleri Direktörü Dr. Ceyhun Eren, AXA Sigorta CEO’su Yavuz Ölken, Munich Re Capital Partners Kamu Sektörü Uygulama Lideri Michael Roth ve Türk Reasürans Genel Müdür Yardımcısı Özgür Bülent Koç katıldı.

Oturumda, Türkiye’deki çeşitli modelleme teknikleri ve bu tekniklerin risk yönetimindeki önemi üzerine kapsamlı bir tartışma yapıldı. Ayrıca, stres testleri, tekil risk modellemesi ve parametrik modellemenin gerekliliği gibi konular ele alındı. Panelistler, gelecekteki riskleri dikkate almadan sigortacılık faaliyetlerinin sürdürülebilirliğini sorguladı ve bu alandaki koruma açığının kapatılmasına yönelik stratejilere değindiler.

Bu tartışmaların, deprem gibi doğal afetlere karşı Türkiye’nin dayanıklılığını artırma yönündeki çabalar için önemli bir zemin oluşturduğu ifade edildi.

Haberin kaynağı ve detayları

Paylaşın

İlgili Haberler